WinterWegWezen

26-28 januari 2024

WinterwegWezen is een bijzonder weekend dat wij één keer in de drie jaar organiseren.

Wat mag je verwachten?

Vier intensieve Bijbelstudies van Taz. Net zoals in de zomer duiken we diep in een tekstgedeelte en zoeken we naar de waarheid die God aan ons wil openbaren. Zo halen we lessen uit de Bijbel die ook in onze hashtagcultuur van toepassing zijn.

Supergave leiding. We zorgen zoals altijd voor een super goed team dat niet alleen voor leuke, recreatieve en relaxte momenten zorgt, maar ook klaar staat om je geestelijk te ondersteunen in de strijd die we allemaal gemeen hebben.

Een fancy gala diner. Hét hoogtepunt van het weekend is de gala op zaterdagavond. De leiding kleedt de eetzaal chic aan, de keukenstaf trekken er alle stoppen uit om een fancy diner te bereiden, we halen er een paar statige obers bij en alle tieners trekken de mooiste jurken en colberts uit de kast. Je krijgt twee uurtjes de tijd om je op zaterdagavond "op te tutten" en klaar te maken... die tijd hebben de jongens vooral nodig om de stropdas goed te strikken. Daarna wordt het op een heel andere manier zoals altijd super GNBKgezellig!

WinterWegWezen is opgezet als reünieweekend voor de tieners die in de zomer meegeweest zijn op het Tienerkamp. Dat is dan ook één van de voorwaarden om te mogen komen: je bent in de zomer van 2023 naar het Tienerkamp gegaan. Uitzonderingen moet je met Taz bespreken.
Het programma begint op vrijdagavond om 20:00 uur en loopt tot zondagmiddag om 15:00 uur.Gala

Me

"Bij gala's gelden striktere kledingvoorschriften dan bij 'gewone feesten'. Over het algemeen wordt bij een gala de dresscode "Black Tie" of Feestelijk verwacht. Een gala is doorgaans een formele gelegenheid, waarbij zowel dames als heren zich netjes dienen te kleden. Door gepaste kleding te dragen toon je respect naar de gastheer of -vrouw, of de gelegenheid. Dames hebben keuze uit heel veel extravagante avondjurken en heren worden in kostuum verwacht."
-- dresscode.nl

Dresscode.nl: Black Tie Gala

Diclaimer: op de bovenstaande site staan ook goede voorbeelden van "té bloot en té laag".

Heren, misschien heb je geen colbert in de kast hangen, laat staan een stropdas of strik. Daar heb ik best wel begrip voor. Toch wil ik je op het hart drukken dat de dames deze kans niet laten glippen om met de mooiste jurken tevoorschijn te komen. Doe je best om je aan de dresscode te houden. Een stropdas of strik is een must. Heb je geen colbert? Leen er één van je vader of van iemand in de Gemeente... loop desnoods met je moeder een paar Kringloopwinkels af. De clou is dat je er wat moeite voor doet.
Heb je nog nooit een stropdas gestrikt? Daar help ik je mee.

Dames, we organiseren een sfeervolle avond en hopen dat je elegant de zaal binnenloopt, maar het is geen gelegenheid om met je lichaam te pronken. Ga op zoek naar een mooie avondjurk die niet té strak, té laag, té kort of té bloot is. Ja... dat kan een uitdaging worden, maar het is zeker niet onmogelijk. Je moet wellicht wat langer shoppen om die jurk of een bijpassende bolero, die de schouders bedekt, te vinden. Heb je tips nodig? Zoek dan contact op met de damesleiding - er wordt binnenkort een "girls-only" Whatsapp groep gemaakt om ideeën en foto's uit te wisselen.
Vergeet ook niet dat het in januari buiten koud is... we stappen in de gala kleding ook even naar buiten.Thema

Het thema voor het weekend is bidden. In 2020 zorgde corona ervoor dat wij onze kampen moesten annuleren. Dat jaar hebben we dit thema moeten overslaan en ik hoorde dat tieners dat heel jammer vonden. Daarom wil ik in één weekend de vier belangrijkste studies van het zomerthema geven. We stellen pittige vragen, denken diep na en gaan op zoek naar superpraktische antwoorden om je gebedsleven een steun in de rug te geven.

Me

Hoeve Ten Vorsel

Ten Vorsel 1A in Bladel - routebeschrijving

Een sfeervolle winterlocatie

Een aantrekkelijk en comfortable gebouw met een riante eetzaal, zitkuil met open haard en aparte recreatie- en vergaderruimtes, en buiten een kampvuurkuil. En dat alles in een landelijke, rustige omgeving met weidse uitzichten.

Omdat dit een winterretreat is, is een wat luxer verblijf noodzakelijk, omdat alle spellen en activiteiten binnen worden gehouden.