Een korte Geschiedenis

Meer dan vijftig jaar GNBK

Het Goed Nieuws Bijbel Kamp is eind jaren '60 ontstaan. Een groep voorgangers uit Limburg en Noord-Brabant constateerden dat er geen Bijbelkampen in de regio waren. Voor veel gelovige ouders waren zulke kampen in midden- en noord-Nederland onoverkomelijk ver weg en mede daardoor te duur. Deze voorgangers kenden de waarde van een Bijbelkamp uit eigen ervaring en zo ontstond het verlangen om zo ook in het zuiden een Bijbels zomerkamp te beginnen.
In 1984 werd de leiding van het kamp overgedragen aan families Haskell en Boyd. Tot eind jaren ‘90 huurden wij vlakbij Netersel een vaste groepsaccommodatie. Wij vonden het te proper om de leiding bij de achternaam te noemen, dus kregen alle vrijwilligers een kampnaam, wat vandaag nog steeds wordt gedaan. Sparky (David Boyd) en Piloot (John Haskell) werden de eerste hoofdleiders van het Kinderkamp. Het Tienerkamp werd, toen er in 1989 voldoende interresse was, opnieuw opgestart door Flash (Herb Boyd). In 2008 nam Taz (Daniel Boyd) de leiding van het Tienerkamp over.

Ons aanbod is door de jaren uitgebreid met toevoegingen zoals een tienerweekend in december: WinterWegWezen. In 2011 begonnen Daniel en Heather op verzoek van "afgestudeerde tienerkampers" een studentenretreat in april: gnbkNEXT voor zeventien plussers.
In februari van 2018 en 2019 organiseerden wij een weekend voor jonge echtparen: GNBKdeux. In 2023 hebben wij dit weekend herstart met een nieuwe naam: FOCUS en een nieuwe aanpak: gnbk voor echtparen.